– Opschorting deel windmolens op TATA gebied vlak bij West Beverwijk

Locatie Turbines juni 2016

Voorlopig alleen aanvraag voor windmolens 3, 4 en 5. De andere twee parken van molens 1, 2 en 6, 7 en 8 worden voorlopig opgeschort.
Persbericht van 23 december 2016:

Op 14 december hebben de projectpartners in Windpark Ferrum Fase 2 van de omgevingsvergunning, de bouwaanvraag, ingediend bij de Provincie Noord-Holland. De aanvraag is voor drie windturbines in het verlengde en ten noorden van het bestaande Windpark Reijndersweg, aangeduid als Scenario 3. Eerder dit jaar waren er een aantal verschillende voorstellen voor windturbines op het Tata Steel terrein voorgelegd aan de Provincie. In september besloten Gedeputeerde Staten echter dat alleen Windpark Ferrum Scenario 3 voldoet aan de bestaande criteria. Daarmee zijn de andere scenario’s voorlopig stilgelegd.

De verwachting is dat de Provincie in het voorjaar van 2017 de definitieve beslissing over de bouwvergunning bekend zal maken. De ingediende documentatie voor de bouwaanvraag is op onze projectwebsite www.windparkferrum.nl beschikbaar gemaakt onder Documenten.

Ook bewoners van West Beverwijk maken zich zorgen omdat de molens op grote hoogte bij de meest voorkomende zuid-westen wind verstoring in de luchtstroom kunnen brengen.
Gevolg zou kunnen zijn: meer neerslag fijnstof in onze omgeving.
Als de plannen voor de windmolens worden gerealiseerd, zal dit effect hebben op de gezondheid en de veiligheid van de bewoners. Een wiek van een windmolen kan afbreken en een installatie op het terrein van Tata Steel raken waarin gassen bevinden. De gevolgen van zo’n incident zijn dan niet te overzien. Dit is een van de vele scenario’s waar goed naar gekeken moet worden.

Windturbines en fijnstof

Eén reactie

  1. levende geschiedenis

    Goed werk. Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *